VIDEO POKER

Videopoker is wat door ervaren spelers op gokkasten en evenzeer door gehaaide kaartspelers geroepen wordt: een fruitautomaat met een vaardigheidselement erin, een pokervaardigheid. Videopoker is dus niet slechts een typisch “trek aan de hendel en win” speelautomaat, het vereist vaardigheid en strategie. Maar daarom ben je ook hier.

De basisbeginselen
Net als bij een standaard fruitautomaat werp je een aantal munten in om te bepalen hoe veel je op elke videopokerhand inzet. Je krijgt vervolgens 5 kaarten op het beeldscherm. Je moet kiezen welke kaarten je houdt en welke je wilt ruilen voor 5 nieuwe. Het doel is om te eindigen met de beste hand.

Soorten spellen
Er zijn 3 voornaamste typen online video poker waarmee je bekend moet geraken. Alle 3 komen in de meeste casino’s veel voor, en je moet beslist weten op welk type machine je speelt.

Boeren of beter
Dit is de meest voorkomende en eenvoudigste soort videopoker. De enige regel is eigenlijk dat je hand tenminste twee boeren of beter bevat om geld te winnen.

Joker Poker
Joker Poker lijkt erg op Boeren of beter, behalve dat er nu een extra joker is het deck zit. Anders dan bij Pai Gow Poker waar de joker geldt als een blanco kaart bij straights en flushes is de joker in Joker Poker volledig blanco waardoor je hem kunt gebruiken om elke kaart te vervangen. Vanwege deze extra joker zijn je kansen aanzienlijk vergroot; daarom is de minimumhand die je moet hebben om een uitbetaling te ontvangen, opgeschroefd naar twee heren in plaats van twee boeren.

Deuces Wild
Deuces Wild brengt Joker Poker naar een hoger niveau. Er worden deze keer geen extra kaarten aan het deck toegevoegd, maar in plaats daarvan fungeert elke 2 uit het deck als joker. Niet alleen geeft dit je 4 kaarten in het deck die als joker gebruikt kunnen worden, maar ook maakt het van wat normaliter de slechtste kaart in het deck is de beste. Vanwege deze drastische verschuiving in kansen voor de speler is de minimumhand om te worden uitbetaald opgeschroefd naar three of a kind. Maar maak je geen zorgen, het aantal jokers maakt het makkelijker om de grote handen te krijgen, dus het is nog steeds een goede weddenschap.

Basisstrategie

Veel sites geven je een ingewikkeld overzicht van alle dingen die je moet doen bij elke pokersituatie, en dat is allemaal goed als je het soort speler bent dat vijf minuten aan elke hand besteedt om te bestuderen wat statistisch gezien het beste spel is.

Aan de andere kant hou ik ervan te spelen met een paar eenvoudige, makkelijk te onthouden regels die je haast net zoveel strategie verschaffen als deze uitgebreide overzichten. Als je deze regels eenmaal ter harte hebt genomen, zul je een niet te stoppen winstmachine zijn.

1. Gooi geen hand weg die tot een uitbetaling leidt behalve als je 4 kaarten hebt die tot een royal flush kunnen leiden.
Dit is een van de eenvoudigst op te volgen regels en ook de regel die het meest overtreden wordt. Ik ken veel grote gokkers die ervan houden gevaarlijk te spelen, maar je twee heren opgeven om te proberen een flush te krijgen is NOOIT de juiste keuze. Behalve als die flush toevallig een aas, vrouw en boer bevat. En onthoud dat het houden van een pair bij je openingshand niet het einde van de wereld is. Je kunt gemakkelijk verbeteren naar three of a kind, een full house of zelfs een four of a kind. Omdat je niet heel risicovol speelt, wil dat niet zeggen dat je niet groots kunt winnen.

Zet altijd in op de hoogste hand.
Als je de keuze hebt tussen een straight en een flush, ga dan voor de flush. Ik bedoel dat het duidelijk moge zijn dat als je al 4 kaarten hebt voor de straight en 3 voor de flush je dan voor de straight moet gaan, maar dat als de kansen min of meer hetzelfde zijn je dan voor de beste hand moet gaan.

Een lager pair is beter dan 3 die kunnen leiden tot een gelijk spel.
Met een lager pair bedoel ik hier een pair dat lager is dan de minimumhand voor uitbetaling (boeren). Deze handen zijn beter dan drie kaarten voor een straight of drie kaarten voor een flush omdat je gemakkelijk twee pair of three of a kind kunt krijgen. De enige uitzondering op deze regel is wanneer je 3 kaarten hebt voor een royal flush. In dat geval is het prima om een pair weg te doen.

Dit was het, dit zijn de basisregels. Ga nu en win.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *