ROULETTE

Ondanks dat het in wezen een relatief eenvoudig spel is, kan een drukke, lawaaierige roulettetafel die bedekt is met allerhande inzetten, kleuren en nummers nogal intimiderend zijn als je er niet op bent voorbereid. Dat is de reden we je hier richting helpen geven in de leuke en opwindende roulettewereld!

Hoe win je?
Bij online roulette kies je een serie nummers waarop je inzet, en dan wordt het roulettewiel gedraaid en de croupier gooit het balletje in het wiel. De bal draait rond en komt uiteindelijk tot rust voor een van de nummers in het wiel. Als dit het nummer is waarop je één van je inzetten hebt geplaatst, dan WIN je!

Ken je roulettewiel
Er zijn twee standaard soorten roulettewielen die hieronder worden getoond. Het zijn een Europese en een Amerikaanse. Kun je vertellen welke wat is? Als je antwoordde dat de linker een Europese was en de rechter een Amerikaanse… dat had je het VERKEERD! Het wiel aan de linkerkant is Amerikaans en dat aan de rechterkant is Europees. Maar heb je het beslissende verschil ontdekt? Inderdaad, kijk naar de nullen. Een Amerikaans roulettewiel heeft 38 kansen: de nummers 1 tot en met 36, 0 en 00. Het Europese roulettewiel heeft slechts 37 kansen, dezelfde als het Amerikaanse roulettewiel met uitzondering van de 00. Waarom dit belangrijk is om te weten, vraag je? De extra vakje met de 00 op het Amerikaanse wiel maakt het je op de langere termijn veel moeilijker om te winnen vanwege het extra vakje waarin het balletje kan vallen en dat niet één van je nummers is. Dit lijkt nu niet zo’n grote aangelegenheid, maar als je je inzet verliest op dat vakje met de 00, zou je wensen dat je in Frankrijk speelde.

Soorten inzetten
De afbeelding hierboven van wisebettor.com geeft alle typen inzetten weer die je kunt plaatsen. Laten we kijken: A is een inzet op een enkel nummer. Als je wint, betaalt de inzet 35 tegen 1 uit. B is de slechtste inzet die je bij roulette kunt doen. Omdat B op een lijn ligt, geldt de inzet voor 0, 00, 1, 2 en 3. Echter, de uitbetaling is doorgaans 6 tegen 1, dezelfde uitbetaling wanneer je op zes nummers inzet, behalve dat het er in dit geval slechts vijf zijn. Je doet er beter aan om op vijf aparte nummers in te zetten. Het is geen verrassing dat B de “inzet voor sukkels” wordt genoemd. C is een inzet op twee nummers, geplaatst op de lijn ertussenin. De uitbetaling is 17 tegen 1. D is een inzet op 4 nummers, geplaatst op de kruising tussen alle 4. De uitbetaling is 8 tegen 1. E is een inzet op een rij met 3 nummers, in dit geval 4, 5 en 6. De uitbetaling is 11 tegen 1. F is een inzet op zes nummers. De inzet lijkt erg op B, maar het heeft nu de volledige zes nummers in plaats van de 5. De uitbetaling blijft 6 tegen 1. G is een inzet op een kolom van 12 nummers. De 0 en 00 doen hier niet mee. Deze heeft betrekking op 1, 4, 7 …31 en 34. De uitbetaling is 2 tegen 1. H is een inzet op een vak met 12 nummers. Deze inzet is in wezen dezelfde als de kolom, met dezelfde 2 tegen 1 uitbetaling, maar is anders georganiseerd. 1st 12 betekent 1 tot en met 12, 2nd 12 betekent 13 tot en met 24, en 3rd 12 betekent 25 tot en met 36. I is een inzet op de 18 hoogste nummers, 19 tot en met 36. Je kunt ook inzetten op 1 tot en met 18. De uitbetaling is 1 tegen 1. J is een inzet op de oneven nummers. Even is ook een mogelijkheid. Allebei hebben een uibetaling van 1 tegen 1. K is een inzet op alle zwarte nummers. Je kunt ook op rood inzetten voor dezelfde 1 tegen 1 uitbetaling.

Het kan je zijn opgevallen dat de meeste van deze groepinzetten geen 0 of 00 omvatten.

Nu je weet welk soort wiel je moet kiezen en hoe je moet inzetten, ben je klaar om roulette te gaan spelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *