GOKKASTEN

Speelautomaten vormen een groot onderdeel van elk casino, van de grootste etablissementen in Las Vegas tot het kleinste benzinestation in Atlantic City.

Een korte geschiedenis van speelautomaten

De eerste speelautomaat werd uitgevonden aan het einde van de 19e eeuw en was iets van een mengeling tussen een fruitautomaat en van wat we tegenwoordig videopoker noemen. Er waren vijf rollen, elk met 10 kaarten erop. Het doel was om een zo sterk mogelijke pokerhand te krijgen.

Echter, de enorme hoeveelheid aan combinaties in een pokerdeck maakten het haast onmogelijk de machine automatisch uit te laten betalen. Dat is waarom bij de volgende machine het aantal rollen werd teruggebracht tot 3 en het aantal symbolen tot ongeveer 5 per rol.

Deze vereenvoudigde machines werden enorm populair en breidden zich uit over de wereld. De eerste elektronische fruitautomaat, met de door elektriciteit aangestuurde knoppen en lichtjes zoals we deze tegenwoordig kennen, werd in 1964 gemaakt, en sindsdien zijn fruitautomaten ongeveer gelijk gebleven.

De enige grote ontwikkeling in de wereld van de fruitautomaten in de afgelopen jaren is de komst van videofruitautomaten en bonusspellen. Bonusspellen zijn videospelachtige segmenten die een speler kan triggeren door een bepaalde combinatie van symbolen op één lijn te krijgen. Deze bonusspellen zijn doorgaans erg leuk voor de speler en ook tamelijk winstgevend.

Hoe je eenvoudig speelt op fruitautomaten

In de goede oude tijd was het spelen op een fruitautomaat net zo makkelijk als het afdalen van een trap. Je wierp gewoon een muntje in, trok aan de hendel en wachtte om te zien of je had gewonnen.

Tegenwoordig is het iets moeilijker, maar niet veel. Voor beginners: op de meeste machines kun je kiezen hoeveel je inzet. Dit betekent dat je tussen de 1 en 3 of de 1 en 5 munten inwerpt en de uitbetaling is voor elk verschillend. Als je vijf munten inwerpt, zijn alle uitbetalingen 5x die van 1 munt, en de hoogste uitbetalingmogelijkheid geeft je vaak een extra bonusjackpot. In deze gevallen is het doorgaans een goed idee om 5 munten in te zetten en voor de jackpot te spelen die niet beschikbaar is op lagere niveaus. Om je te helpen je inzetbedrag te bepalen, hebben speelautomaten de opties “Bet One” en “Bet Max”; gebruik deze knoppen om het bedrag te bepalen dat je wilt inzetten.

Je werpt je munten in en vervolgens trek je aan de hendel. Maar wat als er geen hendel is? Dat kan. Geen paniek. In de meeste gevallen zijn de hendels op moderne fruitautomaten toch alleen maar voor de show aanwezig. Als er geen hendel is, is er altijd een “Spin” knop op de machine. Deze “Spin” knop heeft hetzelfde doel als de hendel, behalve dan de lichamelijke sensatie dat je de wielen daadwerkelijk in beweging zet. Dat is waarom ik fruitautomaten met een echte hendel prefereer. Het voelt alsof je deel van het spel bent.

Inzetlijnen en bonusspellen
Oké, de basisstappen voor het spelen op online gokkasten zoals ik hierboven in grote lijnen heb weergegeven volstaan prima voor de eenvoudige fruitautomaten, maar tegenwoordig zijn er behoorlijk ingewikkelde fruitautomaten die wel wat meer inzicht vragen.

De oorspronkelijke fruitautomaten hadden slechts één uitbetalinglijn en drie rollen waarop je kon zien of je iets had gewonnen. Deze heeft 25 uitbetalinglijnen over 5 rollen. Welkom in de nieuwe wereld. Op deze machine, met de naam Spider-Man voor zover je dat nog niet had gezien, kun je heel veel lijnen tegelijkertijd activeren. Als je het maximumbedrag inzet, is het alsof je de machine 25 keer tegelijkertijd speelt.

En daarnaast, zie je de twee spinnen in de linkerbovenhoek? Als je drie van deze op een rij krijgt, krijg maak je een bonusspel open waarin je Venom moet verslaan, wat je natuurlijk geld oplevert.

Wees niet bang voor de ingewikkelde speelautomaten, waarvan sommige heel erg leuk kunnen zijn. En nu, na het lezen van deze richtlijnen, ben je er klaar voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *